Boka kostnadsfri värdering

Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

Västra Rönneholmsvägen 55A, Fågelbacken / Slottsstaden, Malmö

Trivsam funkistvåa belägen på populära Fågelbacken! Genomgående bostad med gott om ljusinsläpp både från öster och väster. Högt i tak och lampstuckatur i både vardagsrum och sovrum! Underbara tidstypiska brädgolv i kök och sovrum. Elegant flytande parkettgolv från hall till vardagsrum. Mycket bra förening!

Interiör


Välkommen in i denna ombonade och gemytliga tvåa belägen på våning 4/4 i det supermysiga området Fågelbacken!

I hallen möts man av ett genomgående mycket fint parkettgolv, två små klädkammare och goda avhängningsmöjligheter. Bredspacklade mycket eleganta sandfärgade väggar och en extra tilltagen takhöjd alá -1930-tal.

Det efterföljande vardagsrummet innehåller även det tidstypiska avgörande detaljer såsom högt till tak, vacker lampstuckatur och välvda vägghörnor. Vardagsrummet stoltserar med samma flytande vackra ekparkett som i hallen och ljusgrå släta bredspacklade väggar.

Sovrummet har liksom övriga lägenheten väl tilltagen takhöjd och lampstuckatur. Här finner man även ett passande läckert brädgolv i allra bästa skick.

Lägenhetens köksinredning är i original och målad i en röd läcker nyans. Köket vilar på ett fint brädgolv och är utrustat med både kyl och frys, passande nyare gasspis samt kolfilterfläkt med rostfri kåpa. Läcker djupblå kakel och mosaik ovan diskbänk.

Helkaklat mycket fint badrum med duschplats, wc och tvättställ.

Byggnad

Byggnadstyp: Flerfamiljsfastighet
Byggnadsår: 1938
Fönster: Nyare

Förening

Namn: BRF Rönneholm
Allmänt: Bostadsrättsföreningen Rönneholm är en gammal anrik förening som bildades 1936. Byggherre var erkända Hugo Åberg och de första familjerna började flytta in 1938. Föreningen består av fem fastigheter med en egen innergård och ligger i området Hästhagen i stadsdelen Västra Innerstaden.
I föreningen finns det 215 bostadsrätter samt 2 lokaler med bostadsrätt och 4 lokaler med hyresrätt.
Parkering: BRF Rönneholm har inga egna parkeringsplatser, boendeparkering finns i området

I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv samt bredband (1 Gbit/s).

Gemensamhetslokaler: Bastu och hobbyrum.

Kabel-TV: Via Canal Digital.

Internet: Via NetatOnce.

Renoveringar
1990-2000
Fasad, tak, fönster, balkonger, elstambyte i offentliga områden och byte av tappvattenstammarna.

2002
Renovering av tvättstugor.

2003
Installation av bredbandsnät.

2004
Pannrum byggdes om till gemensamhetsbastu.

2007-2009
Renovering av piskbalkonger.

2009
Målning av Lokaler och trapphustak.

2010
Ombyggnad av gård och nytt Kabel-TV nät.

2011
Uppgradering av värmesystem.

Föreningens hemsida: www.brfronneholm.se

Överlåtelseavgift på 1070:- och pantsättningsavgift på 428:- tas ut av köparen i samband med försäljning av bostadsrätt i Brf Rönneholm.

Föreningen accepterar inte juridisk person som bostadsrättsinnehavare.

Driftskostnad

Driftskostnad beräknad på 1 personer i hushållet.

El: 2 900 kr/år
Försäkring: 1 500 kr/år
Totalt: 4 400 kr/år

Närområde

Allmänt: Fågelbacken är avskilt och lugnt samtidigt som det är nära till både centrum och stranden. Området bjuder på mysiga butiker och caféer samt närhet till Slottsparken, Kungsparken och Pildammsparken. Bo01, Malmö Högskola, Ribban och Limhamnsfältet når du med en 10 minuters promenad och skulle inte detta vara nog har området utmärkta kommunikationer.

Allmänt om lägenheten

Till varje lägenhet finns ett tillhörande vinds- och källarförråd med ditt lägenhetsnummer på. Föreningens renoverade tvättstugor är belägna i källarvåningarna med tillträde från husens baksida. Föreningen har 12 takterrasser. Dessa är tillgängliga året runt för alla medlemmar.
Boendeparkering finns att tillgå i området. Kostnad 10 kr/dygn. Avgiftsfritt på helger. Gå in på www.malmo.se/boendeparkering eller ta kontakt med Malmö stad för mer information.