Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

Solbacksvägen 15, Solbacken, Malmö

På Solbacksvägen 15 i genuina gamla Solbacken hittar ni denna gedigna 20-tals villa! Prunkande vacker tomt med fruktträd av alla de slag! Stenlagd poolavdelning med tempererad och upplyst pool. Tidstypisk elegant kakelugn, högt i tak och vacker lampstuckatur!

Interiör


Hall

Inbjudande och vacker hall samt vestibul utrustat med ett elegant parkettgolv och en ljus fin färgsättning på väggarna. Goda avhängningsmöjligheter.

Vardagsrum 1

Underbart vardagsrum med högt i tak, lampstuckatur alá -1925 och en tidsenlig fullt fungerande kakelugn från husets allra första början. Vacker ekparkett och en vit fin färgsättning på väggarna.

Vardagsrum 2 / Sällskapsrum

Med blyinfattade tidsenliga små fönster vilka är genomgående ifrån matsalsrummet trivs man verkligen i detta härliga rum. Vardagsrummet stoltserar med högt i tak och vacker lampstuckatur. I både vardagsrummets första och andra del hittar ni fönsterbänkar i skinande marmor.

Matsalsrum

I anslutning till kök och vardagsrum hittar ni matsalsrummet. Här är det lätt att trivas och umgås med små pittoreska fönster mot trädgård och uteplats. Modell större klinker på golvet och vitmålade väggar. I matsalsrummet får hela stora släkten plats.

Kök

Ljusare funktionell köksinredning i ek. Blåtonad mosaik ovan diskbänk. Kyl och frys samt diskmaskin i rosfritt stål. Spis med häll och fläkt. Snyggt parkettgolv och vita frächa väggar.

Sovrum 1 ö.p

En trappa upp hittar ni bostadens sovrum. Sovrum 1 är ett stort bra sovrum med plats för en stor dubbelsäng, garderobersrad och mer därtill. Ifrån detta sovrum går man ut till er kommande takterrass vilken vetter i skönt västerläge.

Sovrum 2 ö.p

Ett riktigt fint väl tilltaget sovrum med högt i tak och lampstuckatur. Två mindre klädkammare. Vacker ekparkett på golvet och en vit fräch färgsättning på väggarna.

Sovrum 3

Sovrum tre ligger i anslutning och med genomgång till sovrum två. I detta sovrum är det gott om plats för en stor dubbelsäng. Elegant ekparkett på golvet och samma vita frächa nyans på väggarna som i de andra sovrummen på övre plan.

Badrum 1

Helkaklat badrum med dusch, tvättställ och wc. Detta badrum är beläget på bottenvåningen. Ljusare mosaik på golv och vägg. Mindre fönster med blyinfattat glas.

Badrum 2 ö.p

Helkaklat badrum med dusch. Vit fin kakel på väggarna och blå-vit klinkers på golvet. Tvättställ och wc.

Vind

Två extra rum. Modell mindre sovrum belägna på vinden. Uppgång från hallen på plan två. Perfekt som blivande gästrumsavdelning.

Källare

Större källare med goda förvaringsutrymme, blivande hobbyrum och befintligt garage. Här sitter fjärrvärmeanläggningen med värmeväxlare från -2010.

Tvättrum

I källarplan finns tvättmaskin och torktumlare.

Byggnad

Byggnadstyp: 1½-plansvilla med källare
Byggnadsår: 1925 ombyggt 1962
Grundläggning: Grundsulor
Grundmur: Betong
Stomme: Tegel
Fasad: Puts
Fönster: Kopplade 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Plåt,plastbel.
Uppvärmning: Fjärrvärmeväxlare från -2012, vattenburen värme och kakelugn.
Ventilation: Självdrag
Övrigt byggnad: Utomhuspool 4x8 meter med gjuten betongplatta och murade väggar. Pump och sandfilter i källaren (går på timer). Poolguard funktionen drivs av pumpen. Belysning sätts på från källartrappen. Solfångaren värmer poolen. Den är datorstyrd med givare uppe på solfångaren vilken reglerar av och på funktionen.

Nya plåtarbete på huset -2000, hängrännor, stuprör och plåt runt skorsten.

Tegelpanna Vittinge, exakt original finna att köpa från Vittinge enligt säljarens information.

Driftskostnad

Driftskostnad beräknad på 3 personer i hushållet.

Uppvärming: 20 400 kr/år
El: 5 289 kr/år
VA: 3 600 kr/år
Renhållning: 1 200 kr/år
Sotning: 1 000 kr/år
Försäkring: 4 000 kr/år
Totalt: 35 489 kr/år

Allmänt om fastigheten

Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 3 300 000 kr
Taxeringsvärde (byggnad): 1 283 000 kr
Taxeringsår: 2012
Pantbrev: 2 250 000 kr

Närområde

Allmänt: Solbacken är kanske Malmös mest centralt belägna villa- och radhusområde. Längs Bellevuevägen och de närliggande kvarteren finns flera större sekelskiftsvillor i jugend. Inne i området längs Marieholmsvägen och anslutande tvärgator finns ett antal välbevarade egnahemsvillor. Vid Långåkersvägen finns en väl sammanhållen rad med funkisvillor.
Parkering: Eget garage och uppställningsplats för bilar.