Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

Bodekullsgången 19C, Nobeltorget / Östra Sorgenfri, Malmö

Välkommen till denna fina genomgående trea belägen på ett lugnt och trevligt cityläge! Stort vardagsrum med utgång till en skön sydväst balkong! Två riktigt bra sovrum och ett elegant nyrenoverat helkaklat badrum med dusch. Praktiskt kök med plats för hela familjen! Välkommen till en riktigt bra city 3:a!

Interiör


HALL
Inbjudande hall med ett vackert tarkettgolv i mörkare ton. Tre praktiska garderober med överskåp. Ljusare ton på fina tapeter.

VARDAGSRUM
Ett stort vardagsrum med en elegant ekparkett. Ljusbeiga tapeter på väggarna och utgång till en riktigt skön balkong i sydvästläge.

SOVRUM 1
Praktiskt sovrum med ljusbeiga tapeter på väggarna och ett fint golv med stavparkett. Två inbyggda garderober.

SOVRUM 2
Större sovrum med plats för en dubbelsäng. Vita fina tapeter på väggarna och ett snyggt stavparkettgolv. Spegelgarderob samt en inbyggd garderob.

BADRUM
Helrenoverat badrum -2010 med klinker på golvet och en ljusmelerad snygg kakel på väggarna. Dusch med glasväggar.

KÖK
Trevligt kök med gott om plats. Original vit köksinredning i gott skick. Spis med häll från Gorenje. Kolfilterfläkt med rostfri kåpa. Stor kyl och frys från Siemens -2012. Plastmatta på golvet.

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1954
Fönster: 3-glas
Uppvärmning: Fjärrvärme

Förening

Namn: HSB BRF Odlaren
Antal lägenheter: 128
Antal lokaler: 10
Renoveringar: 1991 genomfördes ny- och ombyggnad av hissar i låghusen. 1992 genomfördes en omläggning av yttertak. 1993 byttes varm- och kalltapp-vattenledningar och ventiler. Även fönster och elstigare byttes detta år. I mitten på 1990-talet byttes vattenstammar i kök och badrum. 1996 renoverades fönster och vissa delar av yttertaket lades om. 2010 renoverades fasad och balkonger. 2011 byttes expansionskärl samt kulvert. Det genomfördes också en OVK med godkänt resultat. 2012 renoverades innergården. Just nu pågår relining av avlopp i hela föreningen.
Parkering: I föreningen finns 64 parkeringsplatser för bil varav några är för motorcykel. Kostnad för en garageplats är ca 310 kr. Kössystem tillämpas. I övrigt råder boendeparkering i området och fri parkering på gatan.
Bredband/TV: Föreningen är ansluten till kabel-TV via Com Hem samt bredband via Bredbandsbolaget. Bredband med 100/100 mbit från Bredbandsbolaget ingår i månadsavgiften.
Allmänt: Adresser i föreningen: Abbekåsgatan 8 A och B, Nobelvägen 103 A och B, Bodekullsgången 19 A, B och C samt Bodekullsgången 21 A och B.

Totalt antal bostäder i föreningen: 128

Totalt antal lokaler i föreningen: 10, varav hyresrätter: 3

Renoveringar:
Fasader och balkonger renoverades 2010/2011.
Ny värmecentral 2011.
Ny innergård 2012.

Underhåll
Underhåll av fastigheterna sköts enligt en underhållsplan som tas fram av HSB. Besiktningar genomför kontinuerligt av HSB för att säkra standard och kvalitet.

Stammar
Tappvattenledningar byttes 1992/1993
Vattenstammar i kök/badrum byttes 1996

El-stigare: byttes 1994

Fönster: byttes/renoverades 1994/1996

Tak: omläggning av yttertaken genomfördes 1992. Även 1996 lades delar av yttertaket om. Översyn gjordes i samband med fasad-/balkongrenovering 2010 då smärre fel upptäcktes och åtgärdades.

Hissar: byggdes in i låghusen 1991. Samtliga trappuppgångar har hiss.

Uppvärmning: fjärrvärme. Ny värmecentral 2011/2012.

Ventilation
Senaste obligatoriska ventilationskontrollen genomförd 2011.
Övrigt: Det finns fem tvättstugor i källaren utrustade med vardera två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp. Vissa tvättstugor har även torkrum och mangelrum.

Ett källarförråd hör till lägenheten.

Cyleförråd finns i källarplan.

För mer info besök föreningens hemsida på www.hsb.se/malmo/odlaren

Allmänt om lägenheten

Tvättstugor
Det finns fem bokningsbara tvättstugor utrustade med två tvättmaskiner och en torktumlare vardera samt torkrum eller torkskåp. Mangelrum finns.

Källarutrymmen
Skyddsrum, cykelrum samt barnvagnsrum och hobbyrum.

Hobbyrum
Snickeri respektive målarrum finns till medlemmarnas förfogande. Bokas.

Styrelselokal
Bodekullsgången 21B, källarvåningen. Öppen expedition för alla medlemmar hålls den första helgfria måndagen i månaden.

Samlingslokal
Beslut om samlingslokal samt övernattningslägenhet finns. Ej beslut om när dessa ska stå klara.

Garage och parkering
Fri parkering i området
64 garageplatser under husen, varav 6 mc platser.
Samtliga hyrs ut, men kösystem finns. Kontakta styrelsen vid intresse.
Avgift 2012: 300 kr/månad

Miljö och avfall
Föreningen har två miljöstationer på gården. Första helgfria måndagen varje månad kommer även en container för avfall som inte utgör hushållsavfall eller kan sopsorteras. Containrar för el-deponi (tv-apparater och andra hushållselapparater) kommer två gånger per år.