Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

Branteviksgatan 5B, Nobeltorget / Östra Sorgenfri, Malmö

Välkommen till denna fina välplanerade lägenhet med absolut närhet till goda kommunikationer in mot city, affärer och mysiga grönområden. Elegant vardagsrum med utgång till en stor fin inglasad balkong i skönt västerläge! Sovrum med plats för en dubbelsäng. Kök med matplats för fyra personer.

Interiör


Hall

Inbjudande trevlig hall med gott om praktiska garderober. Ekparkett på golvet och ljusa fina tapeter på väggarna.

Vardagsrum

Fint vardagsrum med ekparkett på golvet och en ljusare ton på väggarnas färgsättning. Ifrån vardagsrummet går man ut till den rymliga inglasade balkongen vilken ligger i skönt västerläge.

Sovrum

Ett bra sovrum med plats för en stor dubbelsäng. Ljusare plastmatta på golvet och gula fina tapeter på väggarna.

Kök

Ombonat kök med en mörkare rustik köksinredning. Vit elegant kakel ovan diskbänk. Kyl och frys. Spis med ugn samt diskmaskin. Vita tapeter på väggarna och ekparkett på golvet.

Badrum

Halvkaklat badrum med badkar, tvättställ och wc. Våtrumstapeter på väggarna. Ljus klinker på golvet.

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1957

Förening

Namn: HSB BRF Torbjörn
Allmänt: Brf Torbjörns hus är byggda 1957 och är belägna på det bostadsrättstäta området Östra Sorgenfri. Byggnaderna består i huvudsak av ett- till femrumslägenheter. Föreningen har även 12 lokaler och ett stort garage. Närhet finns till knutpunkten vid Nobeltorget. Kommunikationer till centrum finns vid närliggande Amiralsgatan. Tar du dig norrut hittar du en stormarknad vid närliggande området Katrinelund. Husen består av tre huskroppar med mellan fyra och tio våningar. Fasaderna är gul- och rödteglade. Invid Brf Torbjörn finns ett parkliknande område som i folkmun kallas för "gröningen". Föreningen har 6 st. entréer. De har adresserna: Branteviksgatan 5 A-B, 7 A-B samt 9 A-B.

Driftskostnad

Driftskostnad beräknad på 1 personer i hushållet.

El: 1 250 kr/år
Försäkring: 1 250 kr/år
Totalt: 2 500 kr/år

Närområde

Allmänt: Östra Sorgenfri är ett attraktivt område med stora grönområden och stort serviceutbud. Det går snabbt att ta sig upp på motorvägen för bilpendlaren och med cykel eller buss tar man sig in till centrum på några minuter. Både Möllevången och Folkets Park ligger på promenadavstånd.
Parkering: I området råder fri parkering. I föreningen finns 30 stycken parkeringsplatser, plats kan hyras till en kostnad om ca 95 kr/månaden. Kösystem tillämpas. I föreningen finns även 232 stycken garageplatser, plats kan hyras till en kostnad om ca 250 kr/månaden. Kösystem tillämpas. I dagsläget finns lediga garageplatser.
Övrigt: Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem och bredband via Ownit. Föreningen har avtal med Ownit 100 Mbit vilket kostar ca: 109 kr/månaden. Fräsch tvättstuga som är belägen i källaren i angränsande hus. Här finns fyra tvättstugor med totalt åtta tvättmaskiner och fyra torktumlare. Vidare finns fem torkrum och ett mangelrum. Man bokar genom tvättstugorna vi ett taggsystem. Renoveringar: År -2000 fönster bytta. År -2002 balkonger renoverade. År -2008 taket renoverat. År -2009/2010 sattes ny värmeväxlare in. År -2009/2010 byttes vattenstammar. År -2010 filmades och spolades avloppsstammarna. År -2011 byttes låsen i husen till taggar. År -2012 renoverades gården. År -2014 vecka 26 skall taket på fastigheten läggas om och arbetet beräknas ta ca 6 veckor. Byggställningar kommer inte att anvädas!