Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

Ringspinnaregatan 7, Bunkeflostrand, Malmö

Möjligheternas hus beläget på havssidan i Bunkeflostrand. Mycket rymlig familjevilla i 1 1/2 plan med bland annat flera sällskapsrum och uppvuxen trädgård. Fem bra sovrum. Två badrum och gäst-wc. Eget garage. Huset är i behov av renovering.

Interiör


Hall

Inbjudande rymlig hall. Klinker på golvet och ljusa tapeter på väggarna.

Vardagsrum

Stort härligt vardagsrum. Ekparkett på golvet och ljus färgsättning på väggarna. Vardagsrummet är öppet mot bostadens matplats. Utgång till insynsskyddad terras i väster.

Matplats

I anslutning till vardagsrummet finns en stor praktisk matplats med klinkers på golvet och ljusare färgsättning på väggarna.

Kök

Köksinredning i ek. Stor kyl och frys (okänt årtal). Spis med häll och fläkt (okänt årtal). Klinkers på golvet. Ljus färgsättning på väggarna.

Sovrum 1

Bra sovrum på bottenvåningen. Ekparkett på golvet och ljusa tapeter på väggarna.

Sovrum 2

Bra sovrum på bottenvåningen. Ekparkett på golvet och ljusa tapeter på väggarna.

Grovkök

Grovkök med tvättmaskin, torkskåp, vask och garderob.

Badrum

Badrum med badkar, tvättställ och wc. Plastmatta på golvet och våtrumstapeter på väggarna.

Gäst-Wc

Plastmatta på golvet och våtrumstapeter på väggarna. Wc och handfat.

Allrum Övreplan

Stort allrum med fint ljusinsläpp från fyra fönster. Parkettgolv och ljusa tapeter på väggarna. Två praktiska klädkammare.

Sovrum 3 Övreplan

Stort sovrum med klädkammare. Ekparkett på golvet och ljusröda tapeter på väggarna.

Sovrum 4 Övreplan

Ett storleksmässigt perfekt sovrum. Ljus heltäckningsmatta på golvet. Äldre tapeter på väggarna.

Sovrum 5 Övreplan

Ett storleksmässigt perfekt sovrum. Ljus heltäckningsmatta på golvet. Äldre tapeter på väggarna.

Badrum övre plan.

Badrum med dusch, tvättställ och wc. Plastmatta på golvet och våtrumstapeter på väggarna.

Byggnad

Byggnadstyp: 1½-plansvilla
Byggnadsår: 1976
Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Tegel
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Uppvärmning: Direkt El
Ventilation: Självdrag
Övrigt byggnad: Fastigheten säljs med friskrivningsklausul.

Fjärilsgatans samfällighetsförening ansvarar för TV och bredband: Fiberobtik.

Övriga byggnader

Stort garage.

Driftskostnad

Driftskostnad beräknad på 1 personer i hushållet.

El: 23 946 kr/år
VA: 2 640 kr/år
Renhållning: 1 260 kr/år
Väg: 1 932 kr/år
Försäkring: 4 452 kr/år
Totalt: 34 230 kr/år

Allmänt om fastigheten

Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 2 741 000 kr
Taxeringsvärde (byggnad): 1 752 000 kr
Taxeringsår: 2013
Pantbrev: 243 200 kr

Närområde

Allmänt: Bunkeflostrand är en tätort och ett delområde i Malmö kommun. Namnet kommer från att området utgör tidigare Bunkeflo bys strandmark. Bunkeflostrand ligger söder om Öresundsbron vid Öresund och ingår idag i stadsdelen Limhamn-Bunkeflo i Malmö kommun. Området närmast strandängarna söder om Lernacken består av villor från 1960-talet till 1990-talet. Närmare Yttre ringvägen ligger Annestad, med 1 200 lägenheter i flerfamiljshus på 2-4 våningar. Samtliga hus är slutförda, men fler planeras söder om Gottorpsvägen. Den södra delen av Bunkeflostrand är fortfarande landsbygd men börjar så smått att bebyggas. Ängslätt centrum som är Bunkeflostrands centrum ligger mitt i samhället. Där finns förutom en ICA-butik även en restaurang, café/bageri, florist/nagelbyggnad och ett så kallat "Beauty Center". Strandängarna. Strandängarna i Bunkeflostrand är av riksintresse för naturvård. De är flera tusen år gamla betesmarker med en stor artrikedom. Strandängarna är Malmös första naturreservat. Grundskolorna i området är Ängslättskolan F-5 och Sundsbroskolan 6-9. Det finns även en friskola vid namn Ängsdals skola som ligger i närheten av Brovallen, med tillhörande högstadium ovanpå Wilborgs arena. Dessutom finns Ängdalens, Bikupans, Floda, Gottorps, Ängens, Ängslätts och Ängslätts gårds förskolor i området. I anslutning till skolorna ligger Bunkeflo strandkyrka. I Bunkeflostrand är sedan 1981 Bunkeflo Scoutkår verksam, med barn- och ungdomsverksamhet från 8 års ålder och uppåt. Sedan hösten 2002 huserar scoutkåren i egna lokaler intill Brofästet. Bunkeflo IF:s herrlag spelade under 2007-08 i Superettan och spelar sedan dess sina matcher på Limhamns IP och Malmö IP. 2008 bytte Bunkeflo IF namn till LB07, som står för Limhamn Bunkeflo 2007, efter att man slagits ihop med Limhamns IF under 2007. Tidigare spelplats var Brovallen Malmö i Bunkeflostrand där Bunkeflo FF samt ungdoms- och damsektionerna fortfarande huserar. Fr.o.m. 2009 spelar LB07 i Division 1 Södra. Tillsammans med Sundsbroskolan startade Bunkeflo IF 1999 Bunkefloprojektet. Det gick ut på att eleverna skulle ha schemalagda fysiska aktiviteter varje dag och avslutades 2008.
Kommunikation: Bussar: 4:an eller 6:an. Perfekt pendlingsavstånd till Köpenhamn med buss 999, bil eller via citytunneln.
Närservice: Närservice ICA Bunkeflostrand, Närbutik, Statoil (Ollebo), Burger King (Ollebo), Florist, Restaurang, Läkargrupp Viggen, Konditori, Uttagsautomat för sedlar Handelsbanken (Visa, Mastercard), Två tankstationer, Restaurang och pizzeria.
Övrigt: Närhet till Hyllie ger goda pendlingsmöjligheter samt närhet till Emporia och Svågertorp Handelsplats med Ikea, Bauhaus, KRauta, Mediamarkt, Siba, Stadium och Ilva m.m.