Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

Ingenjörsgatan 20, Gröndal - Södertorp, Malmö

Välplanerad 2:a med trevlig gårdsutsikt. Härlig inglasad balkong i skönt österläge. Praktiskt sovrum med plats för både dubbelsäng och arbetshörna. En riktigt bra bostad belägen i ett lugnt och trevligt område. Välkomna på visning.

Interiör


Hall

Inbjudande trevlig hall med goda avhängningsmöjligheter. Vit färgsättning på väggarna och ett ljust fräscht laminatgolv. Två praktiska garderober med överskåp.

Vardagsrum

Stort och härligt vardagsrum med en elegant ekparkett på golvet. Vita fina tapeter på väggarna. Ifrån vardagsrummet går man ut till den stora inglasade balkongen vilket vetter i skönt österläge.

Sovrum

Ett riktigt bra sovrum med plats för en stor dubbelsäng. Snyggt laminatgolv och vita fina tapeter på väggarna. Praktiska garderober.

Kök

Vit hemtrevlig köksinredning. Spis med häll och kyl samt frys. I köket får man plats med ett bord för fyra personer.

Badrum

Halvkaklat badrum med vi kakel på väggarna. Djupblå plastmatta på golvet. Badkar, tvättställ och wc.

Inglasad balkong

Inglasad stor balkong belägen i skönt österläge. Fin utsikt mot föreningens trevliga innergård.

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1967
Fönster: 3-glas

Förening

Namn: Riksbyggen Malmöhus nr 18
Allmänt: Bostadsrättsföreningen Malmöhus 18 omfattar 252 lägenheter och uppfördes 1967.
Fastigheterna har ett utmärkt läge på Ingenjörsgatan i hörnet av Stadiongatan och Pildammsvägen.Malmöhus 18 ingår i Riksbyggen vars verksamhet i sin helhet är certifierad enligt SS-EN ISO 9001. Marken fastigheten står på innehas med tomträtt genom tomträttsavtal med Malmö kommun tom den 2019-12-31 med en årlig avgift på 967544:-. Större delen av fastigheternas förvaltning sköts av Riksbyggen.

Driftskostnad

Driftskostnad beräknad på 1 personer i hushållet.

El: 1 908 kr/år
Försäkring: 1 400 kr/år
Totalt: 3 308 kr/år

Närområde

Parkering: Garageplats kan hyras för 250kr/ månad. F.n. är det ca, 1 års väntetid. Parkeringsplats kan hyras för 75kr/ månad. Cykelförråd finns att hyra för 75kr/ kvartal.

Allmänt om lägenheten

Avtal för bredband och IP-telefoni har tecknats med NetatOnce. 100/ 100 Mbit/s + IP-telefoni ingår i månadsavgiften. Föreningens kabel-TV nät är anslutet till com hem´s tjänster

Fastigheternas 4 serviser är ombyggda för gemensam el. Detta innebär att vi tillsammans köper in el betydligt billigare än vad man som enskilt hushåll skulle kunna gjort. Man beräknar en besparing per år på c:a 1500 kr. i snitt för ett normalförbrukande hushåll. Varje hushåll betalar för sin egen förbrukning och debitering sker via månadsavin med fyra månaders förskjutning.

Styrelsen har beslutat att fr.o.m. 2011-01-01 köpa energin via Riksbyggen från Luleå Energi (vattenkraft). Föreningen har tecknat ett avtal som heter "Aktiv El" vilket innebär att månadsvis upphandling görs på elbörsen för att säkra låga och stabila energipriser. I och med att Riksbyggen sköter detta för föreningar i hela landet så handlar det om stora kvantiteter vilket ger konkurrenskraftiga priser.