Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

Kollegiegatan 3B, Nydala, Malmö

Högst upp i fastigheten på våning 8/8 förmedlar vi nu denna insynsskyddade trevliga tvåa! Läckert renoverat badrum. Luftigt vardagsrum och rofyllt sovrum. Stor inglasad balkong med utsikt över södra grannskapets takåsar! Välkommen på visning!

Interiör


Hall

Välkomnande trevlig hall med vita väggar och ett ljusgrått fräscht klinkergolv. Rymlig klädkammare med gott om plats för skor, kläder och annan förvaring.

Vardagsrum

Härligt vardagsrum med med vita väggar och en smakfull mörkare fondtapet. Elegant parkettgolv. Ifrån vardagsrummet nås bostadens stora inglasade balkong med fri utsikt över grannskapets takåsar.

Sovrum

Sovrum med plats för en stor dubbelsäng. Röd färgsättning på väggarna och ett ljust fint laminatgolv. Två praktiska garderober.

Kök

Stort trevligt kök med plats för 4-6 personer. Köksinredning i original. Kyl och frys. Spis med ugn. Diskmaskin -2012.

Badrum

Helkaklat badrum med turkos mosaik. Svart klinker på golvet. Infällda spotlights i taket. Duschhörna, wc, tvättställ och underliggande skåp, vattenburen handdukstork och spegel.

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1962
Uppvärmning: Fjärrvärme

Förening

Namn: Riksbyggen Malmöhus nr 11
Allmänt: Riksbyggen Malmöhus nr 11. I föreningen finns 416 lägenheter.

Föreningen innehar tomträtten till fastigheten Professorn 1 och 2. Byggnaderna är uppförda 1962 och omfattar totalt 416 lägenheter och 4 lokaler med adress Kollegiegatan och Eriksfältsgatan. Tomträtten omförhandlas vart tionde år. Total bostadsarea är 25808 kvm och lokaler om 169 kvm. Riksbyggen biträder styrelsen med ekonomisk och teknisk förvaltning.

Kommande avgiftshöjningar
I nuläget inga beslutade förändringar.

Gjorda renoveringar:
1990 Fönster byttes.
1995-96 Balkonger glasades in.
2009 Tappvattenstammarna i kök och badrum är bytta.
2012 Relining Avloppsstammarna.
2012 Ny beläggning på höghustaken.
2013 Gården rustades upp.
2014 Miljöstation byggd på gården.
2015 Miljöstation och låssystem till dessa tas i bruk våren 2015.
Övriga utrymmen i föreningen:
Gemensamma tvättstugor samt en bastu.

Driftskostnad

Driftskostnad beräknad på 1 personer i hushållet.

El: 3 000 kr/år
Försäkring: 1 500 kr/år
Totalt: 4 500 kr/år

Allmänt om lägenheten

Till lägenheten hör ett vindsförråd och ett matkällarförråd.
Föreningen disponerar 255 parkeringsplatser (Kösystem tillämpas). Det finns även 12 st MC garageplatser till uthyrning. Kostnaden för en p-plats respektive MC-garageplats är ca: 80 kronor/månad.

TV/Internet
Fastigheten är ansluten till comhem (tre hål i väggen). Grundutbud på analog kabel-tv ingår. Utöver detta finns möjlighet att teckna avtal för digitala kanaler och bredband. Bredband finns även med fiberLAN via QMarket där medlem har själv möjligheten att välja hastighet och leverantör.

All el i lägenheten drogs om för ett par år sedan. Samtliga strömbrytare har dimmerfunktion. Samtliga innerdörrar i lägenheten är nya.

Nationellt lägenhetsnummer: 1701

Rymlig balkong med plats för 4-6 personer.

Föreningen har nyligen infört ett gemensamt elavtal för föreningens medlemmar. Varje lägenhets förbrukning mäts individuellt och debiteras på månadsavgiften en gång i kvartalet.