Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

Drottninggatan 6C, Rörsjöstaden / Värnhem, Malmö

På ett alldeles förträffligt bra Cityläge finner ni denna topprenoverade genomgående 4:a. Tidstypiska otroligt charmiga detaljer såsom riktigt fördelaktig takhöjd, serveringsgång, glasinfattade dubbeldörrar och nyslipad och lackerad fiskbensparkett. En riktigt läcker bostad. Välkommen på visning!

Interiör


Hall

Ljus och trevlig hall med slående takhöjd. Bredspacklade släta och nymålade vita väggar. Slipad och lackerad ekparkett i allra bästa skick. Inbyggda garderober och klädkammare.

Vardagsrum

Ett vackert vardagsrum med ett härligt ljusinsläpp och fri utsikt mot fina Rörsjöparken. Slipad och lackerad originalparkett. Ett till ytan mycket generöst rum. Glasinfattade dubbeldörrar leder in till ett väl tilltaget arbets/matrum eller sovrum.

Sovrum 1

Ifrån vardagsrummet leds man in till detta eleganta sovrum utrustat med en väl tilltagen takhöjd. Nyslipad originalparkett och ljus fräsch färgsättning på väggarna. Utsikt mot vackra Rörsjöparken.

Sovrum 2

In mot föreningens fina innergård hittar man detta väl tilltagna sovrum med en härlig rymd. Extremt fint nyslipat och lackerat parkettgolv. Nymålade vita väggar och högt upp till tak. Praktisk garderobsrad.

Sovrum 3

Ett bra sovrum med plats för en mindre säng och skrivbord. Fina nyslipade golv och en vit fräsch färgsättning på väggarna. Detta sovrum vetter in mot föreningens fina innergård.

Kök

Totalrenoverat kök -2015. Högblanka vackra köksluckor, spis med häll, fläkt och varmluftsugn -2015. Kyl och frys -2015. Plats för fyra personer runt matbordet.

Badrum

Helrenoverat badrum -2015. Vita stora kakelplattor på väggarna och en mörkgrå smakfull klinker på golvet. Stor läcker duschplats, wc och ett elegant nytt handfat.

Gäst-Wc

Stor gäst-wc med plats för både tvättmaskin och torktumlare. Helkaklat badrum med vit kakel på väggarna och en ljusgrå ton på klinkergolvet.

Förråd

1 st. förråd tillhör lägenheten. Möjlighet att hyra extra förråd finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1935

Förening

Namn: BRF Malmgården
Antal lägenheter: 246
Varav hyresrätter: 35
Antal lokaler: 10
Renoveringar: 1997 renoverades fasaden. 2002 målades trappuppgångar. Samma år målades räcken på de franska balkongerna. 2004-2006 har hissarna renoverats löpande. 2010 renoverades en tvättstuga. 2012 renoverades samtliga tappvattenstammar i kök och badrum. Samma år bytte föreningen el-stigaren. 2013 renoverade föreningen tappvattenstammarna och garageporten byttes. I föreningen pågår reparation av vissa fönster som är i behov av det och renovering av uthyrningslokal pågår. Föreningen har beslutat att bygga två miljöhus som kommer att genomföras under året. Föreningen planerar att renovera avloppsstammarna med metoden relining. Föreningen planerar även att renovera fasaden och att renovera resterande fönster. I dagsläget är dock inga vidare beslut tagna.
Parkering: I föreningen finns ett källargarage med 50 parkeringsplatser. En liten plats kostar 657kr/månad, en stor plats 808kr/månad och en MC-plats kostar 450kr/månad. Det är för närvarande kö till platserna. Boendeparkering finns på gatorna i området, mer information om detta finns på www.malmo.se/boendeparkering
Bredband/TV: Kabel-TV via Com Hem, grundutbudet ingår i avgiften. Bredband via Com Hem.
Allmänt: Bostadsrättsföreningen Malmgården bildades 2006 och förvärvade fastigheten Helge 15 år 2007. Brf Malmgården består av 281 lägenheter, varav 246 är bostadsrätter, 35 hyresrätter och ett 10-tal butikslokaler. Vid ombildningen konverterades inte alla hyresrätter till bostadsrätter, men så fort föreningen får chansen kommer dessa att konverteras i syfte att stärka föreningens ekonomi.

Adresserna i föreningen är: Drottninggatan 6 A-C, Döbelnsgatan 2-10, Ehrensvärdsgatan 1-9, Kungsgatan 27-29.
Övrigt: I föreningen finns fyra stora tvättstugor och en mindre. De stora tvättstugorna är utrustade med tre tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och ett torkrum samt en mangel. Föreningen har en enrumslägenhet för uthyrning till de boendes vänner och familj. Den ligger på Ehrenvärdsgatan 7, 1;a våningen mot gården. Cykelställ finns på gården. Gården är välskött och härligt uppvuxen. Det finns grillplats, lekplats, cykelskjul och många små fina sittgrupper.

Driftskostnad

Driftskostnad beräknad på 3 personer i hushållet.

El: 5 800 kr/år
Försäkring: 1 800 kr/år
Totalt: 7 600 kr/år