Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

Flöjelgatan 9, Västra Hamnen, Malmö

Välkomna till detta magnifika boende i Västra Hamnen. Parhus i tre plan med slående materialval, egen takterrass och en skön insynsskyddad uteplats. Absolut närhet till uppfriskande bad, trevliga cafeér, mysiga restauranger och fina parker. Här bor man riktigt bra i en skuldfri bostadsrättsförening. Välkomna på visning!

Interiör


Varmt välkomna till detta magnifika Brf parhus i trevliga Västra Hamnen. Bostaden är i oklanderligt skick med tre ordentliga sovrum och ett vardagsrum på hela 40 kvm. Generös sällskapsyta på plan två. Stora glasdörrar med skjutfunktion som ger känslan av ute och inne en annan dimension. Slipat och inprignerat diabasbetonggolv i hela huset. Eleganta furutrappor. En riktigt vacker bostad som är utrustad i högsta tänkbara kvalitet.

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 2008
Fönster: 3-glas (energiglas)
Uppvärmning: Fjärrvärme (Vattenburen golvvärme i lägenheten) samt från/tilluft värmeväxlare.
Ventilation: Förstärkt självdrag med frånluft.

Förening

Namn: BRF Urbana villor i Malmö
Antal lägenheter: 7
Äger marken: Föreningen äger marken.
Parkering: Parkeringsplats ingår i avgiften.
Bredband/TV: Fiber. Valfri leverantör.
Allmänt: I förlängning av bostadens köksträdgård ligger den slutna privata innergården, dess karaktär påminner om en modern japansk zenträdgård. Här finns plats för väldoftande kryddor och örter. Innergården består av två delar, den öppna soliga gräsytan och den skuggiga lite hemliga delen med flerstammiga träd och slingriga gångar. Gården är anpassad efter årets fyra årstider med tidigblommande lökar, vackra vårfärger och blomstrande perenner på sommaren, kraftiga höstfärger på träden och vintergrön bambu på vintern.

Föreningens växthus ger rum för att pröva de gröna fingrarna, experimentera med exotiska växter som fikonträd, rankande vin, granatäpple, väldoftande citrusträd, orkideér och kapris. Växthuset är en perfekt plats för vila, läsning eller en skön kaffestund.

Det finns även en gemensam mycket trevlig takterrass på Vimpelgatan 9 med panoramautsikt över sundet.

BRF Urbana villor i Malmö består av 5 st lägenheter på Vimpelgatan 9 och 2 st gathus på Flöjegatan 9 och 11. Föreningen fick Kasper Sahlin priset -2009 för byggnader av hög arkitektonisk klass.

Driftskostnad

Driftskostnad beräknad på 1 personer i hushållet.

El: 6 000 kr/år
Försäkring: 2 500 kr/år
Totalt: 8 500 kr/år

Närområde

Allmänt: I Västra Hamnen bor man med behagligt gångavstånd till livets godsaker. Här har du nära till strand, park, djuphavsbryggan, restauranger, matvaruaffärer, förskola, skolor, cykelvägar och Malmös stadskärna.