Boka kostnadsfri värdering

Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

Björkbogatan 47, Virentofta, Malmö

Trevlig 1-plans villa belägen i ett lugnt område. Husets yta fördelas på 1 - 3 sovrum, mysigt vardagsrum & ett stort öppet kök. Inglasat uterum och en härligt uppvuxen trädgårdstomt. Praktiskt garage. Ett perfekt boende för den mindre familjen. Närhet till skola, dagis, kommunikationer och matvaruaffär.

Interiör


Trevlig & välplanerad 1-plans villa med källare.
Vardagsrum, sovrum, kök samt matsal på ovanvåningen.
Tre rum i källaren ( öppningsbara fönster) , badrum med dusch och tvättstuga.

Vardagsrum

Trevligt vardagsrum med ekparkett på golvet och ljusare fräsch färgsättning på väggarna. Blyinfattade fönster ifrån bostadens tidstypiska burspråk, lamp och takstuckatur. Braskamin från -2005

Sovrum

Väl tilltaget sovrum med plats för en stor dubbelsäng. Ekparkett på golvet. Högt i tak med en matchande vacker lampstuckatur.

Sovrum 2

I källarplan hittar ni detta stora sovrum. Snyggt vitmålat rum med stor ljusgrå klinker på golvet.

Kök

Trevligt öppet kök mot husets matsalsavdelning. Furuparkett och ljust klinkergolv. Köksinredning i ljus ek. Spis med häll från Gorenje. Rostfri fläkt med kåpa. Stor kyl och frys från Siemens.

Badrum

Gäst wc på bottenplan samt helkaklat badrum med dusch i källarplan.

Tvättrum

Tvättstugan har man i källaren, här finns gott om arbetsyta. Stor tvättmaskin och torktumlare från Cylinda. Betonggolv och keramiska plattor på väggarna. Mekanisk ventilation.

Byggnad

Byggnadstyp: Friliggande 1-plansvilla med källare.
Byggnadsår: 1943
Grundläggning: Grundsulor
Grundmur: Betong
Stomme: Tegel
Fasad: Tegel
Fönster: 3-glas / Isolerglas
Bjälklag: Betong
Tak: Icopal Shingel
Utv. plåtarbete: Galv.målad
Uppvärmning: Vattenburen värme, el samt braskamin i källare och vardagsrum.
Ventilation: Mekanisk samt självdrag
Övrigt byggnad: Huset är ( ej under terrassen på framsidan) dränerat enligt säljaren -2008. Egen brunn finnes (vattenprov ej tagna). Panna för uppvärmning av det vattenburna värmesystemet införskaffas själv av köparen om så önskas. Villan har 3-glas fönster, dessa är insatta -2005. Elen i huset är helt utbytt -2004.

Övriga byggnader

Garagebyggnad ca 20 kvm.

Driftskostnad

Driftskostnad beräknad på 3 personer i hushållet.

Uppvärming: 14 000 kr/år
VA: 3 695 kr/år
Renhållning: 1 400 kr/år
Försäkring: 1 700 kr/år
Totalt: 20 795 kr/år

Allmänt om fastigheten

Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 1 442 000 kr
Taxeringsvärde (byggnad): 530 000 kr
Taxeringsår: 2014
Pantbrev: 1 655 000 kr

Närområde

Allmänt: Virentofta ligger öster om Videdalsvägen, söder om Sallerupsvägen, gränsar mot Stenkällan i söder och Östra Skrävlinge i öster. Området består både av villor, radhus och flerfamiljshus, främst byggda på 1920-, 1930-, 1960- och 1970-talen. I de östra delarna av Malmö bor man i lugna och barnvänliga omgivningar med citypulsen ett stenkast bort. Karaktäristiskt för området är stillsamma villakvarter men här finns också några bostadsrättsföreningar för lägenhetsboende. Bebyggelsen österut från Malmö tog fart under 20-talet, utökades kraftigt under 60-70-talets byggboom. Förtätningar med nyproduktion har skett under de sista åren och har blivit populära bostäder åt både nyinflyttade barnfamiljer som till den äldre generationen som har bott länge i omgivningarna och söker ett mer lättskött boende. I närområdet erbjuds både grundskolor (F-åk9) samt ett flertal förskolor vilket är en bidragande faktor att barnfamiljen gärna flyttar hit. Barnen har många lekplatser och grönområde för lek och olika aktiviteter. För dig som gillar fritidsaktiviteter i det gröna har man en fantastisk tillgång i Bulltofta rekreationsområde som inte ligger så långt bort. Naturen här anlades efter det att Malmös gamla flygplats Bulltofta lagts ner. Här finns också traditionell park, koloni- och odlingslotter och inte minst rika möjligheter till idrotts- och friluftsaktiviteter. Här finns bland annat bollplaner, motionsspår och promenadvägar. Den stora handelsplatsen Toftanäs/Bulltofta har man inom kort avstånd. Ett rikt utbud av affärer gör att man har allt man behöver runt knuten. Här finns allt från stormarknader, byggvaruhus till nischade specialbutiker. I närområdet på Videdalsvägen ligger närmaste mataffär. Följer man Videdalsvägen i sydlig riktning så når man det närbelägna Jägersro Center. Här finns ett brett utbud av butiker med allt från kläder, skor och smycken till elektronik och dagligvaror. Blir du hungrig, finns både restauranger och caféer. Med närbelägna påfarter till yttre och inre ringvägen är man snabbt iväg i både sydlig och nordlig riktning. Är man veckopendlare så når man både Sturup och Kastrup inom 25 minuter. Det finns också bra kommunikationsmöjligheter med stadsbussarna som enkelt möjliggör pendling inom Malmö.