Boka kostnadsfri värdering

Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

Östra Förstadsgatan 17D, Slussen, Malmö

Fräsch gaveltrea med nyslipat parkettgolv, nya köksluckor och nymålade släta väggar. Möblerbar västerbalkong.10 min gångväg till centralstationen. Absolut närhet till bra restauranger, gym och goda busskommunikationer. Stabil förening med en fantastisk innergård! Varmt välkomna på visning.

Interiör


Hall

Möblerbar hall med goda förvaringsmöjligheter. Stor klädkammare och plats för avhängning. Ny elegant ekparkett och en nymålad ljusgrå nyans på släta väggar.

Vardagsrum

Ljust och luftigt vardagsrum med plats för både soffmöblemang och matbord. Nyslipat parkettgolv. Vita släta nymålade väggar. Utgång till lägenhetens sköna västerbalkong.

Sovrum 1

Ljusgrå fräscha nymålade väggar och ett ljust fint laminatgolv. Plats för en stor dubbelsäng. Två praktiska garderober.

Sovrum 2

Ett något mindre sovrum / kontor / barnrum / gästrum med vita nymålade väggar och ett ljusare elegant laminatgolv.

Kök

Vacker dagsfärsk marokansk kakelsättning ovan den nya ekbänkskivan från -2016. Ljust klinker på golvet och vita väggar. Dubbel kyl och frys. Ny spis med glashäll -2016, ny varmluftsugn -2016 och diskmaskin. Fräsch köksinredning med helt nya ljusgrå köksluckor.

Badrum

Halvkaklat badrum med vit kakel och ljus fin plastmatta på golvet. Badkar, WC, handdukstork, nytt tvättställ och förvaringsskåp.Tvättmaskin från -2008.

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1989
Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Frånluft

Förening

Namn: HSB BRF Skansen
Antal lägenheter: 147
Antal lokaler: 2
Äger marken: Föreningen äger marken.
Parkering: Föreningen har ett garage med 71 st parkeringsplatser, kostnaden för dem är 500kr/mån, seperat kö tillämpas. I övrigt råder det boendeparkering i området, för mer info besök www.malmo.se
Bredband/TV: TV: Föreningen är ansluten till kabel-TV via Com Hem, för utbud och aktuella priser se: www.comhem.se INTERNET: Föreningen är ansluten till Internet via HSB Bolina med möjlighet att välja bland olika leverantörer, för utbud och aktuella priser se: www.bolina.hsb.se
Allmänt: Bostadsrättsföreningen har till ändamål att i bostadsrättsföreningens hus upplåta bostadslägenheter för permanent boende och lokaler åt medlemmartill nyttjande utan tidsegränsning och därmed främja medlemmarnas ekonomiska intressen. Bostadsrättsföreningens hus byggdes år 1989 på fastigheten Bror 25 som föreningen innear med äganderätt. Fastighetens adress är Östra Förstadsgatan 17, 211 31 Malmö. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Folksam. I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.

Styrelsen är av uppfattningen att föreningens ekonomi är god. Detta har fastslagits efter en ekonomiska analys som slutfördes under augusti 2015. Med analysen som underlag gjorde styrelsen bedömningen att det fanns skäl att justera ned avgifterna med 12 %. Det beslutades att avgifterna skulle sänkas med 12 % från och med den 1 januari. Beroende på underliggande faktorer såsom räntor och driftskostnader utesluter inte styrelsen att det kan bli aktuellt med ytterligare avgiftsjustering de kommande åren.

Kommande renoveringar

Under 2016 kommer arbete med fasadrenovering att påbörjas samt kommer en uppdatering av deras värmecentral göras. De kommer vidare att börja en inventering av hissarna som ska moderniseras. Värme, luftbehandling, invändigt 2017 - Hissar 2017 - Markkomplettering, invändigt 2018 - Tvättstugor 2019 - Värme 2019 - Invändigt 2020 - Invändigt

Övriga utrymmen i föreningen:
Det finns en tvättstuga per trappa och varje tvättstuga är utrustad med två tvättmaskiner, ett avfuktningsskåp, en torktumlare och en mangel. Det finns utrymme i källaren och på gården att ställa cyklar.
Övrigt: Föreningen har tecknat gemensam el. Denna läses av månadsvis och specificeras, för att debiteras samtidigt som månadsavgiften. den kan variera från månad till månad beroende av förbrukning.

Föreningen har ett gemensamt avtal för samtliga medlemmar avseende bostadsrättstilläggsförsäkring, denne ingår i månadsavgiften.

1 st lägenhetsförråd ingår till lägenheten.

Driftskostnad

Driftskostnad beräknad på 2 personer i hushållet.

El: 2 500 kr/år
Försäkring: 1 500 kr/år
Totalt: 4 000 kr/år

Allmänt om lägenheten

Lägenheten står som 2,5:a i HSB information, fungerar som 3:a i dagsläget.