Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

Serenadgatan 22, Högaholm, Malmö

Renoveringsobjekt med stor potential. Lägenheten fungerar idag som en ombyggd stor tvåa men återställs enkelt till en trea. Två badrum och balkong i skönt västerläge! Bostaden är belägen på våning 14 och har en spektakulär utsikt! Ett klipp för den händige!

Interiör


Hall

Renoveringsbehov. Plastmatta på golvet och äldre tapeter på väggarna. Ombyggnadsarbete av innertak och belysning.

Vardagsrum

Stort bra vardagsrum med fantastisk utsikt över Malmös västra delar, öresundsbron och Hyllie. Ekparkett på golvet och vita tapeter på väggarna.

Sovrum

Stort delvis renoverat sovrum som med enkla medel kan återställas till två bra sovrum. Ljusare grått laminatgolv och vit fin färgsättning på väggarna. Utgång till lägenhetens inglasade västerbalkong.

Kök

Original köksinredning med äldre vitvaror. Plastmatta på golvet. Rymligt kök med plats för 6 personer runt matbordet.

Badrum 1

Badrum med badkar. Plastmatta på golvet, wc och handfat.

Badrum 2

Badrum med duschplats, tvättställ och wc.

Byggnad

Byggnadsår: 1972
Fönster: 3-glas
Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Mekanisk frånluft.

Förening

Namn: Riksbyggen BRF 22
Renoveringar: Föreningen har nyligen avslutat fönsterbyte/balkongdörrsbyte samt har nyligen färdigställt fasadrenoveringen på höghusen. Föreningen har en väldigt trevlig utemiljö som totalrenoverades år 2006-2009. Byte av tappvattenstammar genomfördes 2011-2012.
Parkering: Föreningen har 411 P-platser till uthyrning till en kostnad om 150:-/kvartal. Det finns 288 garageplatser för 200 kronor/månad. Kö varierar beroende på i vilket område eller vilket garage den boende är intresserad av. Avgiftsbelagda gästparkeringar finns på tre platser inom området, kostnad 3:-/tim dygnet runt.
Allmänt: Förening: Riksbyggens Brf Malmöhus Nr 22
Bostadsrättsföreningen Riksbyggens Brf Malmöhus 22 bildades 1967 och inflyttning skedde 1971/72. Föreningen innehar marken med tomträtt. Nästa omförhandling sker 2023-01-01. Det finns 590 lägenheter i föreningen, fördelat på 4 höghus (17 våningar) med 80 bostadsrätter i varje plus 15 trevåningshus med vardera 3 våningar och 18 bostadsrätter per hus. Samtliga innehas med bostadsrätt. Det finns 2 lokaler i föreningen. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen.

Driftskostnad

Driftskostnad beräknad på 2 personer i hushållet.

El: 3 000 kr/år
Försäkring: 1 000 kr/år
Totalt: 4 000 kr/år

Närområde

Allmänt: I närområdet finns även vårdcentral, matbutik, förskola och skola. Med en 15 minuters cykeltur finns Emporia med 220 butiker. Dessutom ligger här Malmö Arena med ishockey, internationella musikkonserter och andra arrangemang. I närheten ligger Svågertorp med IKEA, Bauhaus, Rusta, Biltema och flera andra stora butiker. Trots alla dessa möjligheter ligger lägenheten i ett stilla område där man inte störs av biltrafik.

Allmänt om lägenheten

Kabel TV via Com-Hem. Internet via Europa/bredband2, 110:-/månad för fiberLAN 100/100 MBIT/sek. Källarförråd tillhör lägenheten.