Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

Fylkinggatan 23B, Håkanstorp, Malmö

Genomgående trevlig 4:a belägen på gemytliga Håkanstorp. Balkong i skönt västerläge mot föreningens fina innergård. Våning 1/3. Sätt din egen prägel på denna lägenhet och få en toppen bostad i en stark bostadsrättsförening!

Interiör


Välkommen till denna ljusa och genomgående 4:a på trevliga Håkanstorp.

Lägenheten är i behov av en totalrenovering så när som på badrummet.

Hall

Ljus och trevlig hall med en praktisk klädkammare. Plastmatta på golvet.

Vardagsrum

Ett härligt vardagsrum med utsikt mot föreningens fina innergård. Äldre tapeter på väggarna och ett trevligt parkettgolv.

Sovrum 1, 2 & 3

Tre bra sovrum med äldre tapeter på väggarna och ljusa plastmattor på golvet.

Kök

Praktiskt väldisponerat kök. Äldre köksinredning och vitvaror. Plastmatta på golvet och äldre tapeter på väggarna. Utsikt mot områdets villa kvarter.

Badrum

Helkaklat badrum med duschkabin, tvättställ och wc. Plats för ev. badkar.

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1960
Uppvärmning: Fjärrvärme

Förening

Namn: Riksbyggen Malmöhus nr 10
Parkering: Föreningen innehar 11 disponibla garageplatser för medlemmarna. Det finns 160 parkeringsplatser inom området som föreningen äger.
Bredband/TV: Samtliga lägenheter i föreningen har uttag för bredband. Leverantör är bredbandsbolaget. Det är inte tillåtet att montera parabolantenner på föreningens fasader eller balkongräcken. Om detta göres, kommer det att räknas som åverkan på föreningens egendom.
Allmänt: Riksbyggens Brf Malmöhus 10 är en äkta bostadsrättsförening vilken innehar tomträtten till fastigheterna Kungsliljan 1 och Kattfoten 1 i Malmö. Föreningen bildades i samband med att lägenhetshusen uppfördes år 1960. I föreningen finns 337 lägenheter och 15 lokaler. Tomträtten löper till och med 2020-12-31.Föreningens innergård är stor och välskött med gröna ytor, lekplats, boulebana och grillplats. Bostadsrättstillägg är tecknat kollektivt av föreningen. Föreningen tillåter delat ägande. För mer information, gå in på föreningens hemsida: www.malmohus10.se

Allmänt:
Föreningens namn: Riksbyggen Brf Malmöhus 10
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1102
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Föreningen kan acceptera juridisk person efter särskild prövning
Kommun: Malmö
Renoveringsbeskrivning
Gjorda renoveringar: 1993-1994 fönster (treglas) och balkongerna renoverades 1997-1998 vattenstammar byttes och säkerhetsdörrar installerades 2000 nytt tak lades på merparten av föreningens byggnader 2008 avloppsstammarna spolades 2009. Nya grindar till innergård 2015.
Kommande renoveringar: Stamrenovering kommer inom de närmsta åren men inga beslut är tagna om när.

Gemensamma utrymmen
Till lägenheten hör ett förråd och ett matkällarförråd. I föreningen finns det även barnvagnsrum, cykelförråd, tvättstuga med torkrum, festlokal (rymmer 50 personer, kostar 500 kr/gång) och övernattningslägenhet (250 kr/natt).Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Den slutliga köparen uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter om kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Parkering
Det finns 11 stycken garageplatser och 160 parkeringsplatser med separat kö till båda. På gatorna i området är det fri parkering.
Föreningens ekonomi
Kommande avgiftsförändringar: Det finns inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget. Avgiften höjdes 1 januari 2016 med 2%. Nästa höjning förväntas bli nästa år.

Driftskostnad

Driftskostnad beräknad på 2 personer i hushållet.

El: 3 000 kr/år
Försäkring: 1 500 kr/år
Totalt: 4 500 kr/år

Närområde

Allmänt: Föreningen är belägen i de lugna kvarteren Kungsliljan och Kattfoten vid Sallerupsvägen, Scheelegatan, Klubbegatan, Fylkinggatan och Sköldgatan. Föreningen har 337 lägenheter och ett antal lokaler med hyresrätt.