Boka kostnadsfri värdering

Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

Koristgatan 12, Lindeborg, Malmö

Med ett eftertraktat läge på trivsamma Lindeborg välkomnas ni till denna ljusa fina trea med fräscha ytskikt, genomtänkta materialval och en fantastisk utsikt ifrån bostadens stora inglasade väster balkong. Här bor ni bra i ett mycket omtyckt och barnvänligt område. Varmt välkomna på visning.

Interiör


Hall

Beige melerad plastmatta på hallens golv samt tapeter i en vit fräsch kulör på väggarna. Här finns det gott om plats för avhängning. Förvaring får man i form av fyra praktiska garderober.

Vardagsrum

Ljusa fräscha väggar och parkettgolv i ek. Plats för både soffa och matbord. Utsikt över föreningens fina innergård. Ett härligt vardagsrum att umgås & trivas i.

Sovrum 1

Välplanerat sovrum med vita väggar och parkett i ek. Plats för en stor dubbelsäng. Utgång till lägenhetens stora inglasade väster balkong. Svalkande elektrisk markis för varma sommardagar.

Sovrum 2

Ljus färgsättning på sovrummets väggar. Ek parkett på golvet. Plats för både säng och skrivbord.

Kök

Vita fina tapeter på kökets väggar. Mörkgrå elegant klinker på golvet. Ljusare ton på köksluckor och stomme. Rostfri kyl och frys från Electrolux -2012. Spis med häll -2009 och fläkt samt diskmaskin -2009.

Badrum

Fint helkaklat badrum med dusch. Ljusare kakel på badrummets väggar och svart klinker på golvet. Helrenoverat -2011. Papper på badrumsrenoveringen finnes.

Gäst-wc

Fräsch Gäst-wc med ljusare grå plastmatta på golvet. Wc samt handfat.

Inglasad balkong

Stor och härlig inglasad balkong belägen i bästa västerläge. Plats för både matbord och sköna solstolar.

Byggnad

Byggnadsår: 1973

Förening

Namn: HSB BRF Lindeborg
Äger marken: Föreningen köpte huset 1973 i samband med byggnationen (tomträtt). Nuvarande tomträttsavtal omförhandlas inte förrän -2037.
Renoveringar: 2005 renoverades och glasades balkongerna in. 2007-2008 målades och fogades fasaderna om och takpappen på låghusen byttes. Samma år utfördes en OVK-besiktning och gården restaurerades. 2009-2010 målades trappuppgångar. 2011-2012 sågs taken över, samtliga avloppsstammar spolades och LED-belysning med rörelsesensor installerades i källaren. Ca 2013 byttes värmeväxlare och i samband med detta byttes även cirkulationspump. 2014 byttes fläktaggregat på låghusen. 2015 installerades nytt torkskåp, torktumlare och tvättmaskiner. 2016 spolades samtliga avloppsstammar och en OVK-besiktning utfördes. Samma år infördes även gemensam el. Ca -2020-2021 planerar föreningen byta fönstren. Under samma period planerar föreningen även att eventuellt att byta ut hissarna alternativt att modernisera dem. I dagsläget är inga vidare beslut tagna.
Parkering: I föreningen finns 145 parkeringsplatser och två garage med totalt 194 garageplatser. Parkeringsplats kan hyras till en kostnad om ca 121 kr/månad, garageplats under mark kan hyras till en kostnad om ca 305 kr/månad och radgarage kan hyras till en kostnad om 280 kr/månad. Kösystem tillämpas. Avgifterna för parkerings- och garageplatserna indexhöjs årligen om 2 %. I området finns även gästparkering till en kostnad om 2 kr/tim.
Bredband/TV: Kollektivt avtal för kabel-tv via Sydantenn. Bredband via Telia (100/10 mbit/s) ingår i månadsavgiften.
Allmänt: Bostadsrättsföreningen Lindeborg är en äkta förening. Husen byggdes 1973-74 och består av 385 lägenheter som är upplåtna med bostadsrätt. De är belägna i 7 bostadshus med tillsammans 21 trapphus.
Övrigt: Till lägenheten hör ett källarförråd. Föreningens gemensamma tvättstugor är belägna i källaren och utrustade med vardera 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp och 1 mangel. I föreningen finns även 2 torkrum. Det finns även bordtennis, biljard och hobbyrum för medlemmarna att nyttja kostnadsfritt. Cykelställ finns på gården och cykelgarage finns i källaren, kösystem tillämpas. Barnvagnsrum finns i källaren i höghusen. För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.hsb.se/malmo/lindeborg. Värt att nämna: Föreningen bjöd medlemmarna på månadsavgiften i Januari -2017.

Driftskostnad

Driftskostnad beräknad på 2 personer i hushållet.

El: 1 500 kr/år
Försäkring: 1 500 kr/år
Totalt: 3 000 kr/år

Närområde

Allmänt: Lindeborg är ett populärt område som ligger i Malmös södra delar och består till största delen av flerbostadshus i varierande storlek. Området är trivsamt med välskötta grönområden och bostadsrättsföreningar. Men du har samtidigt nära ut till motorvägen för bra pendlingsalternativ. Närservice finns när, men du har även nära till stora köpcenter såsom Emporia och Mobilia. I området finns både Svågertorps förskola samt Lindeborgskolan som har elever från förskoleklass till nionde klass.
Kommunikation: Pendlingsmöjligheterna och kommunala kommunikationer från området är mycket goda och är en bidragande orsak till att området har ökat i popularitet. Med bil tar man sig snabbt ut på motorvägen som leder mot Bunkeflo i väst och Lund norrut. Möjligheterna att pendla till Köpenhamn och vidare in i Danmark är perfekta härifrån med närheten till Hyllie station och Svågertorp. I samband med att Emporia byggdes har samtidigt nya tågstationer kommit till och lett till att det har blivit enklare att ta sig in till centrum. Med stadsbuss tar du dig även snabbt in till Malmös centralare delar.
Närservice: Närheten till handelsområdet på Svågertorp med IKEA i spetsen finns samt även flertalet andra stora kedjor. Du har även nära till de båda köpcentrumen Mobilia och Emporia som har gjort att området har blivit mycket populärt. Närservice finns även i området i form av ett Ica Nära som ligger i anslutning till Lindeborgstorget.