Boka kostnadsfri värdering

Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

Östra Farmvägen 37B, Östra Sorgenfri, Malmö

Väldisponerad genomgående lägenhet - Kök med stor matplats - Helkaklat badrum med dusch - Inglasad balkong i västerläge - Mycket attraktiv förening med låg belångsgrad - Nära kommunikationer till city och centralen. Varmt välkommen på visning!

Interiör


Hall

Inbjudande trevlig hall med flertalet praktiska garderober. Ljust laminatgolv och en röd tonad färgsättning på väggarna.

Vardagsrum

Stort härligt vardagsrum med utgång till bostadens mysiga inglasade västerbalkong. Fint parkettgolv och en ljusare fräsch nyans på vardagsrummets väggar. Vardagsrummet vetter in mot föreningens fina innergård.

Sovrum

Praktiskt sovrum med plats för en dubbelsäng. Ljusare parkettgolv och grön nyans på sovrummets väggar. Två garderober.

Kök

Ombonat stort kök med plats för 6 personer runt middagsbordet. Ljust fint tarkettgolv och blå nyans på kökets väggar. Köksinredning och luckor i ek. Spis med häll och kolfilterfläkt. Inbyggd kyl och frys.

Badrum

Helkaklat badrum med dusch. Vit kakel på väggarna och ljusblå klinker på golvet.

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1953
Uppvärmning: Fjärrvärme

Förening

Namn: HSB BRF Manligheten
Antal lägenheter: 181
Antal lokaler: 13
Parkering: Föreningen har 68 garageplatser till uthyrning, separat kösystem tillämpas. Fri parkering råder i stora delar av området.
Bredband/TV: Kabel-TV och internet: Kabel-TV levereras av Com Hem (basutbudet ingår i månadsavgiften) och bredband av Ownit, 100mbit full duplex bredband ingår i månadsavgiften.
Allmänt: HSB Brf Manligheten är en äkta bostadsrättsförening som består av 181 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt och 13 lokaler. Föreningens byggnader uppfördes 1956 och har adresserna Baskemöllegatan 6 A-C, Baskemöllegatan 8 A-D, Östra Farmvägen 37 A-D, Amiralsgatan 92 A-B och Amiralsgatan 96 A-B.

Ekonomi:
Föreningen har mycket god ekonomi och var fram till fasad- och takrenoveringen skuldfri. Föreningens ambition är att kunna amortera av det lånet som togs i samband med renoveringen inom ett par år. Årsavgifterna har länge varit oförändrade och föreningen har inga planerade avgiftshöjningar.

Renovering och underhåll:
Följande renoveringar är utförda:
Cirka 2003 stambyttes fastigheten, i samband med detta renoverades alla badrum.
Renovering av fjärrvärmecentral.
2013-2014: Renovering av tak och fasad.
2016-2017: renovering av garagetakbjälklag.

Kommande renoveringar:
Inom den närmaste tiden planerar föreningen planerar att renovera garaget invändigt och rusta upp värmepannan, det vill säga byta ut vissa delar av den. Därefter har föreningen har inga större renoveringar planerade.

Övrigt:

I källaren finns totalt sex tvättstugor med tillhörande torkrum och cykelförråd.
1 st källarförråd tillhör lägenheten.
Föreningen har gemensamhetsel, elen debiteras för förbrukningen i efterskott och läggs på avin för månadsavgiften.
Övrigt: Föreningen har en trevlig innergård med mycket grönska, uteplatser och lekplats. På gården finns även två miljörum för sophantering.

Driftskostnad

Driftskostnad beräknad på 1 personer i hushållet.

El: 1 800 kr/år
Försäkring: 1 200 kr/år
Totalt: 3 000 kr/år

Närområde

Allmänt: Trevligt område nära såväl grönområden som mataffärer, city och kommunikationer.
Kommunikation: Nära både stadsbussar och regionbussar för den som åker kommunalt. För den bilburne är det nära ringlinjen och motorvägen.
Närservice: I föreningens byggnad ligger ICA med post- och spelombud, här finns även pizzeria, bank och andra affärer. 10 minuters promenad till lågprisvaruhuset Willys och på samma tid promenerar man till Möllan samt Folkets Park.

Allmänt om lägenheten

BUDGIVNING
Mäklarcenter tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren. Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud. Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar köparen via säljaren att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).