Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

Disponentgatan 27, S:t Knut, Malmö

Hjärtligt välkomna till denna öppna och stilrena tvåa belägen med gångavstånd till populära S:t Knuts Torg. Kök och vardagsrum i öppen planlösning. Stora fönster vilka genererar optimalt med ljusinsläpp. Karaktäristiska lamprosetter och välvda väggar upp mot tak. Butiker, caféer och restauranger runt hörnan.

Interiör


Här bjuds ett stilrent moderniserat boende med superfunktionell planlösning.

Lägenheten är renoverad -2019

Hall

Välkomnande vacker hall med inbyggd mindre klädkammare. Ljust brädgolv och nymålade släta väggar. Goda avhängningsmöjligheter.

Vardagsrum

Väl tilltaget vardagsrum med högt i tak. Tidstypiska detaljer så som vacker lampstuckatur och välvda väggar upp mot tak. Ljusare parkettgolv och bredspacklade släta väggar. Här finns gott om utrymme för soffgrupp och förvaringsmöbler.

Kök

Vackert kök i ljusgrå ton (renoverat 2019). Spis med häll och fläkt -2019. Diskmaskin -2019. Kyl och frys.

Sovrum

Mysigt sovrum med plats för en stor dubbelsäng. Ljusare ton på det fina brädgolvet. Släta nymålade väggar.

Badrum

Härligt helkaklat badrum med stor duschplats. Handfat och wc. Klinker på golvet och kakel på väggarna.

Byggnad

Byggnadsår: 1931
Uppvärmning: Fjärrvärme

Förening

Namn: BRF Cedern 6
Parkering: Föreningen har ingen egen parkering. Boendeparkering råder i området.
Bredband/TV: Kabel-tv ingår i månadsavgiften. Bredband via Comhem.
Allmänt: Information om fastigheten och föreningen.Bostadsrättsföreningen Cedern 6 (org. nr. 769619-1241) bildades 2008.
Styrelsen består -2018 av fyra ledamöter som valdes in på årsstämman i maj 2018.
Huset byggdes 1931 och har 32 lägenheter, varav i dagsläget 28 är bostadsrätter och 4 hyresrätter. Föreningen har som långsiktigt mål att enbart inneha bostadsrätter.
Föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning sköts sedan januari 2016 av Bredablick (bredablickforvaltning.se).
Värme, vatten och kabel-tv ingår i måmadsavgiften. Bostadsrättsinnehavare såväl som hyresgäster ansvarar själva för eget elavtal. I nuläget finns det inget beslut fattat om avgiftshöjning.
Föreningen godkänner inte juridisk person som förvärvare av bostad i fastigheten och godkänner enbart delat ägandeskap med andelar om 50-50.
Vidtagna åtgärder

Styrelsen redovisar för de åtgärder som vidtagits under året i samband med årsskiftet. Åtgärder som vidtagits under 2016-2017 är bland annat:

Relining av samtliga stammar våren 2017
Byte av VVC-pump och termostatiska VVC-ventiler.
Åtgärder som tidigare vidtagits är bland annat byte av tappvattenledningar, takläggning, byte av portdörr, lägenhetsdörrar (2010-2011) samt byten av fönster och trapphusdörrar mot innergården av föregående fastighetsägare.

Enligt rådande underhållsplan är i dagsläget prioriterade åtgärder för framtiden relining av återstående spillvattenledningar samt dränering av innergården. Rådande underhållsplan upprättad av Bredablick.

Försäkringar

Fastigheten är försäkrad hos Länsförsäkringar samt Anticimex. Samtliga bostadsrätter är försäkrade via Länsförsäkringar. Enskilda medlemmar behöver alltså inte teckna separat bostadsrättstillägg.
Övrigt: Varje lägenhet disponerar ett källarförråd. Styrelsen har en förteckning över vilka förråd detta är om säljaren inte själv vet. Tillgång till gemensam tvättstuga med tidsbokning. Cykelparkering sker på gården eller i cykelförråd i källaren. På innergården sköter vi gemensamt uteplatser med bord och grillar. Föreningen har källsortering utomhus.

Driftskostnad

Driftskostnad beräknad på 1 personer i hushållet.

El: 2 500 kr/år
Försäkring: 1 200 kr/år
Totalt: 3 700 kr/år

Närområde

Allmänt: Bostadsområdet S:t Knut lokaliseras i de centrala delarna av Malmö. S:t Knuts torg tillhör stadsdelen Södra innerstaden som präglas av vacker 20-talsarkitektur med flera grönområden och lummiga gårdar. Stort urval av välrenommerade restauranger, barer och kaféer sträcker sig längst gatorna. Våra favoriter är Spoonery, Mineral, Cafe no.6 , Söderberg & Saras Bageri och Jord. Goda kommunikationsmöjligheter med MalmöExpressen som snabbt tar en genom city och ner till Västra Hamnen. En kort promenad bort finns Triangeln och Citytunneln för den som tågpendlar. Utanför Folkets Park, som ligger runt hörnet från torget, finns även en Malmö-by-bike-station, ett gym och en större matbutik.